Деркач, Дубінський, Колєсніков, Кулик працювали на російське ГРУ за кодовими словами

16:52 13 листопада 2023 р.

Фото до новини

«Аналізи», «бальніца», «расшифровка».

Про це повідомляє СБУ, пише DailyLviv.com.

За даними слідства, крім народного депутата Олександра Дубінського, до складу ворожої групи входив екснардеп Андрій Деркач, який напередодні повномасштабного вторгнення рф втік за кордон, і колишній прокурор Костянтин Кулик, який переховується від правосуддя за кордоном.

Колишній прокурор Костянтин Кулик мав позивний «Птічка» і наразі переховується від правосуддя за кордоном. Під час проведення інформаційних диверсій проти нашої держави Кулик публічно займався псевдоправовим «обґрунтуванням» фейків на користь кремля.

Підривну діяльність злочинної організації у Києві координував експомічник Андрія Деркача, колишній співробітник ГРУ часів срср Ігор Колєсніков, який, за матеріалами СБУ, вже засуджений і відбуває покарання за державну зраду.

На підставі зібраних доказів Генеральний прокурор України повідомив учаснику злочинної організації – народному депутату – про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪ ч. 1 ст. 111 (державна зрада);

▪ ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній).

Підозра за цими ж статтями повідомлена співробітникам російського гру Алєксєєву та Савіну, які створили злочинну організацію і займалися підбурюванням до державної зради, а також агентам рф: екснардепу Деркачу та експрокурору Кулику. 

Вирішується питання про обрання чинному народному депутату запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 15 років з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

СБУ опублікувала покази Ігоря Колєсніка, в яких він розповідає, що його позивний — «Вєтєран» і що саме він був координатором угруповання. 

У 2019 році він зустрівся зі заступником начальника російського гру Володимиром Алєксєєвим у москві, де отримав завдання — організувати шість дискредитуючих Україну та її партнерів пресконференцій, на яких мали виступити Дубінський та Деркач. 

Обговорюючи деталі операції, Колєснік та Алєксєєв використовували кодові слова:

«аналізи» — інформація

«бальніца» — місце проведення пресконференції

«расшифровка» — тези, які необхідно озвучити.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів