Депутатка планує просити СБУ порушити кримінальну справу щодо протестів поблизу Львова

14:35 21 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Народний депутат Єлизавета Богуцька планує передати в п’ятницю, 21 лютого, голові СБУ ініційовану нею заяву з підписами парламентаріїв з проханням порушити кримінальну справу у зв’язку з протестами у Винниках, куди мали прибути з Китаю евакуйовані українці.

Про це повідомили в агенстві «Укрінформ». Богуцька розповіла йому: «Наразі вдалося зібрати близько 100 підписів народних депутатів із фракції «Слуга народу». Насправді було б достатньо одного підпису, але їх збираю не лише для того, щоб посилити цю позицію, а щоб кожен народний депутат мав свою точку зору, свою громадянську позицію і підписом засвідчив солідарність із тими громадянами, які прилетіли. Я планую сьогодні вже передати цю заяву. Скільки зберемо підписів, стільки й буде. До речі, навіть не всі члени фракції «Слуга народу» цей лист підписують».

Депутат додала, що закликає також і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, генпрокурора Руслана Рябошапку та очільницю Державного бюро розслідував Ірину Венедіктову «розслідувати, хто міг бути замовником усього цього, платником, хто винаймав підбурювачів». При цьому Богуцька припустила, що замовниками цих процесів можуть бути політики, зокрема народні депутати.

Як інформував «Щоденний Львів», більшість затриманих у Нових Санжарах мітингарів виявилися не місцевими.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів