Били двох військовозобов’язаних у Тернополі – розпочато кримінальне провадження

13:55 8 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки застосовують фізичну силу до двох лежачих громадян. Службовці завдають місцевому мешканцю та гостю міста численні удари кулаками.

Про це повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону, пише Dailylviv.com.

"На відео, опублікованому у соцмережах, зафіксовано як працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки застосовують фізичну силу до двох лежачих громадян. Службовці завдають місцевому мешканцю та гостю міста численні удари кулаками.

За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією ч. 5 ст. 426-1 КК України – перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану.

Наразі встановлюються усі обставини та особи кривдників, вирішується питання про повідомлення вказаним особам про підозру. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, процесуальне керівництво – Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону. 

Довідково: санкція статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Тернопільський обласний ТЦК СП учора оперативно.оприлюднив коментар щодо відео, які поширюються у соціальних мережах. У цьому коментарі два натяки: про зухвалу поведінку громадян і про працівників ТЦК СП, які на війні отримали поранення та контузії. І ще одне: Тернопільський обласний ТЦК СП обмежив список людей, які можуть залишати коментарі до цього допису.

Згодом міський голова Тернополя Сергій Надал звернувся до керівництва Тернопільського територіального центру комплектування:

"Є інформація, що ваші «окремі» працівники могли застосовувати силу до наших мобілізованих. Я наполягаю і наголошую для «окремих» працівників ТЦК на коректному ставленні до тернополян, які є мобілізованими. 

Звертаюсь до тернополян: якщо вам відомі випадки неналежного чи жорстокого ставлення при проведенні мобілізаційних заходів, терміново повідомляйте у військову прокуратуру та поліцію". 

Раніше у Львівському ТЦК та СП закликали громадян дотримуватись правил військового обліку - чоловіки Львівщини віком від 18 до 60 років мають прибути до ТЦК.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів