Батька львівських «мауглі» покарано двома роками ув’язнення

11:35 25 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Натомість його дружину психолого-психіатрична експертиза визнала неосудною.

Прес-служба прокуратури міста Львова повідомляє, що сьогодні, 25 жовтня, Личаківським районним судом покарано двома роками позбавлення волі батька хлопчиків, яких прозвали львівськими «мауглі», – Любомира Кучумова (на фото), оскільки він позбавив їх прав і свобод, встановлених законодавством. Державним обвинувачем прокуратури Личаківського району Львова доведено в суді, що сини цього львів'янина віком 15 та шість років жили в антисанітарних умовах, ніколи не відвідували навчальних закладів та не отримували медичної допомоги.

Відтак його визнано винним у злісному невиконанні обов’язків по догляду за дітьми (стаття 166 Кримінального кодексу України) та призначено йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі. Засудженого взято під варту, а вирок йому вступить у законну силу через 30 днів з моменту його проголошення.

Стосовно ж його дружини та матері згаданих хлопчиків, то її, за результатами психолого-психіатричної експертизи, визнано неосудною. Тож щодо неї застосовуватимуться примусові заходи медичного характеру.

Як повідомляв «Щоденний Львів», 17 жовтня Личаківський районний суд позбавив цього львів’янина батьківських прав.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів