Адвокат украв у громади Львова 50 соток землі і 260 метрів приміщення

14:20 3 червня 2020 р.

Фото до новини

Злочинна схема полягала у створенні неіснуючих актів на право власності, датованих ще 1999 та 2000 роками.

Прокурорка Львівської області Ірина Діденко сьогодні підписала підозру адвокату в організації шахрайства та легалізації майна, про що написала у Фейсбуці: "За версією слідства упродовж 2016 року адвокат організував систему з привласнення майна, що належить місту. Схема полягала у створенні неіснуючих актів на право власності, датованих ще 1999 та 2000 роками, зокрема, на нежитлове приміщення площею 258,9 кв.м, що на вулиці Жовківській у м. Львові, вартістю понад 1,8 млн грн, та земельної ділянки площею 50 соток на вулиці Біберовича, вартістю понад 4,5 млн грн.

Насправді, таке майно ніколи з власності міста не вибувало. Після чого, у змові із двома знайомими, «призначали» їх керівниками фірми, на яку реєстрували майно.

Задля легалізації, відчужили земельну ділянку за 300 000 доларів США добросовісному набувачу, а приміщення, під видом благодійності, передали громадській організації задля подальшого відчуження вже від її імені.

Наразі, приміщення вдалося повернути до власності міста. Загальна сума збитків у провадженні понад 6,4 млн грн.

Зазначу, що один із учасників групи наприкінці минулого року засуджений. Він розкаявся та вирішив сприяти слідству. Тому прокурором з ним укладено угоду про визнання винуватості.

Завдяки сприянню, а також здобутим додатковим фактам, на цей час вдалось зібрати достатньо доказів для притягнення до відповідальності і організатора – адвоката та ще одного співучасника.

Адвокату інкриміную організацію підроблення документів, шахрайства в особливо великих розмірах та легалізацію майна, здобутого злочинним шляхом. Співучаснику – виконання цих злочинів.

Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Спільна робота прокурорів, слідчих поліції за оперативного супроводу УСБУ".

"Щоденний Львів" повідомляв, що роботу прокурорки Львівщини в облраді 4 червня заслухає підозрюваний у хабарництві голова антикорупційної комісії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів