46-річний львів’янин проголосував двічі

10:35 22 квітня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: ukrinform.ua

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження у Франківському районі Львова

У Головному управлінні поліції у Львівській області повідомили в понеділок: «21 квітня до поліції надійшло 47 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Відомості про усі повідомлення внесені до Журналу єдиного обліку, проводились перевірки».

«Зокрема, близько 15.00 на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що на одній з виборчих дільниць у Франківському районі Львова, один з виборців проголосував повторно (вдруге). На місці події працювала слідчо-оперативна група. Правоохоронці з’ясували особу правопорушника – ним виявився 46-річний львів’янин», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років. Проводиться досудове розслідування», – розповіли також в обласному управлінні поліції.

«Громадяни повідомляли також про спроби проголосувати без паспорта громадянина України чи пред’явивши закордонний паспорт та пов’язані з цим сварки з членами виборчих комісій, відсутність штампів на виборчих бюлетенях,  незаконної, на думку заявників, агітації «за» чи «проти» одного з кандидатів на посаду Президента України, спробу виборця проголосувати повторно, фотографування, псування бюлетенів, спроби винести бюлетені за межі виборчої дільниці та інші. Інформація про усі повідомлення внесена у Журнал єдиного обліку, поліцейські проводять перевірки», – повідомили також в обласному управлінні поліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів