38 суддів Антикорупційного суду склали присягу

17:45 11 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко призначив суддів Вищого антикорупційного суду України – і 38 суддів уже склали присягу.

Про це повідомили в четвер, 11 квітня, в інтернет-виданні «Українська правда», де також розповіли: «Запуск» ВАСУ відбувся за участю президента Петра Порошенка».

Президент заявив: «Довгих три роки ми йшли до цього дня. До конкурсних процедур ми залучили висококваліфікованих міжнародних експертів – колишніх суддів та прокурорів з Великої Британії, Канади, Данії, Литви, Македонії. І для мене особисто цей конкурс став справжнім проривом. Сім місяців ішов відбір, кілька сотень кандидатів – суддів, науковців, адвокатів – безпрецедентна відкритість! щість членів міжнародної ради експертів!».

Порошенко також зазначив: «38 нових суддів приступають до виконання обов'язків «в абсолютно новому суді – і вони будуть незалежними, зокрема й від президента. Суд ще не створено, але для нього вже виділено приміщення і зроблено кроки щодо його оснащення».

Президент також розповів: «Підписуючи укази про призначення, я уважно дивився склад суддів. Я радий, що в суді працюватимуть і судді, і науковці, і адвокати. І ми вже бачимо ефективність такої взаємодії на прикладі Верховного Суду, де зараз працює, якщо не помиляюся, 25% не з суддівського корпусу. У Вищому антикорупційному суді цей відсоток буде ще вищим – 42%».

Порошенко також зазначив:«Створенням Антикорупційного суду ми завершуємо створення незалежної антикорупційної інфраструктури. На ваші плечі лягає надзвичайно висока відповідальність. Суддям ВАСУ доведеться будувати нову систему на засадає європейських стандартів і цінностей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів