14-річна учениця «замінувала» школу у Львові

10:40 24 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/groups/varta1.official

Правоохоронці розшукали «мінера» у Львові попри те, що вона телефонувала в поліцію з чужого мобільного телефону.

23 квітня близько 15:00 на оперативну лінію 102 зателефонувала невідома, яка повідомила про замінування школи на вулиці Коперника у Львові. Про це повідомили в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області

«Правоохоронці з’ясували, що повідомлення про замінування надала у поліцію 14-річна учениця цієї школи, яка навчається у восьмому класі. Дівчинка зателефонувала у поліцію з чужого мобільного телефону», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«Правоохоронці нагадують – за неправдиві повідомлення про замінування передбачено відповідальність. Згідно з чинним законодавством України за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності передбачено покарання у вигляді різного строку позбавлення волі. За подібні вчинки дітей до адміністративної відповідальності буде притягнуто їх батьків», – розповіли також в обласному управлінні поліції.

«Для перевірки повідомлень про закладення вибухівки на місце події прибувають слідчо-оперативні групи, експерти-вибухотехніки, кінологи, рятувальники, працівники інших відомств. Поки спеціалісти витрачають засоби і час на пошуки неіснуючих вибухонебезпечних предметів, хтось у цей час може дійсно потребувати допомоги фахівців задіяних по «жартівливому» замінуванню», – повідомили також в обласному управлінні поліції.

«За подібні кримінальні правопорушення, згідно статті 259 Кримінального кодексу України, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років. Якщо такі дії призвели до тяжких наслідків або скоєні вдруге – порушникам загрожує від чотирьох до восьми років ув’язнення», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«За подібні необдумані вчинки дітей адміністративну відповідальність нестимуть їх батьки. Відповідно до ст. 183 «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» та статті 184 «Невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей» Кодексу україни про адміністративні правопорушення дорослим доведеться сплатити штраф. у розмірі від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-5100 гривень)», – повідомили також в обласному управлінні поліції.

Як інформував «Щоденний Львів», у вівторок, 23 квітня, на вулиці Коперника перевіряли повідомлення про замінування школи №9.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів