10 га землі вздовж річки Західний Буг суд повернув до водного фонду

13:25 11 липня 2024 р.

Фото до новини

Ділянці неправомірно присвоїли категорію – землі сільськогосподарського призначення, при тому, що вона розташована впритул до водного об’єкта.

Про це повідомила прокуратура Львівської області, пише DailyLviv.com

Жовківською окружною прокуратурою забезпечено реальне виконання рішення Господарського суду Львівської області щодо усунення перешкод у  здійсненні громадою права користування та розпорядження земельною ділянкою.

Мова йде про ділянку, яка розташована у прибережній захисній смузі річки Західний Буг, загальною площею майже 10 га. Вона розміщена в межах Кам’янка-Бузької територіальної громади Львівського району.

Встановлено, що тривалий час спірна ділянка належала до державної власності, проте без встановлення захисної зони прибережної захисної смуги річки. Відповідно до чинного законодавства її цільове призначення повинно бути – землі водного фонду з відповідною категорією.

Однак, вищевказаній ділянці неправомірно присвоїли категорію – землі сільськогосподарського призначення, при тому, що вона розташована впритул до водного об’єкта. Окрім цього, ця земельна ділянка сформована без врахування розміру прибережної захисної смуги, яка може бути і суттєво більшою.

За таких обставин суд погодився з доводами прокурора про наявність підстав для задоволення позову в інтересах держави.

На сьогодні рішення суду виконано – внесено відповідні відомості в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів