Завтра на Львівщині відзначатимуть 101-шу річницю перемоги на Маківці

14:55 4 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Святкування в Сколівському районі розпочнеться в четвер, 5 травня, о 12:00.

«Мешканців області запрошують відсвяткувати перемогу на горі Маківка», – повідомили сьогодні, 4 травня, в прес-службі облдержадміністрації, де також розповіли подробиці:

«У четвер, 5 травня, у Сколівському районі відзначать 101-шу річницю перемоги Українських Січових Стрільців над російською армією на горі Маківці. У рамках святкування визначної дати відбудеться масове сходження на верхівку гори, а також урочистості біля Меморіалу Січовим Стрільцям та Молодіжний патріотичний табір «Злет на гору Маківка».

В.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації Марія Вагіла зазначила: «Маківка – одна з найбільш пам’ятних місць в українській історії. Понад 100 років тому наші січові стрільці дали гідний бій російській армії і перемогли, попри нерівні сили».

Мешканців Львівщини, а також гостей з інших регіонів України запрошують долучитися до святкування, яке розпочнеться о 12:00. Бої за гору Маківку відбулись під час Першої світової війни на східному фронті в Карпатах між підрозділами австро-угорських та російських військ.

Найзапекліша боротьба за гору Маківку тривала з 29 квітня до 4 травня 1915 року. У той час, як австрійські частини відступали під натиском російських військ, Українські Січові Стрільці вистояли та зуміли втримати позиції. Таким чином 55-й австро-угорська піхотна дивізія виконала передбачені стратегічні завдання».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів