Володимир Пуголовко, Юрій Шумало, Юрій Челяпін, Віктор Грондашевський. Завтра у Львові жалобний день

17:47 19 вересня 2024 р.

Фото до новини

Львів попрощається з чотирма військовослужбовцями.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

У п’ятницю, 20 вересня, Львів попрощається з чотирма військовослужбовцями. Володимир Пуголовко, Юрій Шумало, Юрій Челяпін і Віктор Грондашевський захищали Україну від російських окупантів. Мерія закликає долучитись до міських церемоній прощання та утриматися у цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону Володимира Пуголовка, Юрія Шумала та Юрія Челяпіна розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, опісля відбудеться загальноміська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають захисників на Личаківському кладовищі.

Чин похорону Віктора Грондашевського відбудеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, опісля буде загальноміська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки захисників

 

Завантажити фото

Володимир Пуголовко (04.12.2002-09.09.2024). Львів’янин.

 

Навчався у Бірківському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Тараса Шевченка. Згодом продовжив навчання у Львівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. Завершивши ліцей, вступив до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на факультет бойового застосування військ.

Жив військовою справою, у вільний час активно займався спортом. За словами рідних, був справжнім другом, який завжди підтримає у важку хвилину.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від окупантів. З 2024 року виконував бойові завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності Батьківщини у складі одного з підрозділів Міністерства оборони України. Боровся з окупантами на Харківщині.

У Володимира Пуголовка залишилися батьки, сестра, дідусі та бабуся.

 

Завантажити фото

Юрій Шумало (21.09.1988-10.09.2024). Львів’янин.

 

Навчався у Середній загальноосвітній школі №67 міста Львова. Здобув освіту спершу у колишньому Професійно-технічному училищі №27, згодом вступив до Львівського технікуму залізничного транспорту (сьогодні – Відокремлений структурний підрозділ «Львівський фаховий коледж транспортної інфраструктури Національного університету «Львівська політехніка»).

Понад 15 років пропрацював на різних посадах у Регіональній філії «Львівська залізниця» Акціонерного товариства «Львівська залізниця». У вільний час захоплювався технікою та футболом.

З початком повномасштабного вторгнення росії став на захист держави від окупантів. Боронив Батьківщину на Донеччині у лавах 5-ї окремої танкової бригади Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Юрія Шумала залишилися батьки, дружина та донька.

 

Завантажити фото

Віктор Грондашевський (02.04.1988-11.09.2024). Львів’янин.

 

Навчався у середній загальноосвітній школі №79 (сьогодні – Львівська гімназія «Євшан»). Згодом здобув професійно-технічну освіту у Львові.

Після завершення навчання пропрацював у різних сферах. У вільний час активно захоплювався тенісом.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від окупантів. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави у лавах 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Віктора Грондашевського залишилися батьки та сестра.

Завантажити фото

Юрій Челяпін (14.07.1968-12.09.2024). Львів’янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №48 м. Львова. Здобув вищу освіту на хімічному факультеті Національного університету «Львівська політехніка».

Після завершення навчання спершу працював інженером з постачання у товаристві з обмеженою відповідальністю «Львівський автобусний завод», згодом займався приватним підприємництвом.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від загарбників. Боронив суверенітет та незалежність Батьківщини на Донеччині та Харківщині у складі 111-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Схід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

У Юрія Челяпіна залишилися три доньки, брат, онучка, племінники та колишні дружини.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів