Василь Лукашонок, Станіслав Григораш: Герої зі Львівщини, які двічі ставали на захист України

09:16 8 травня 2023 р.

Фото до новини

Василь Лукашонок загинув у листопаді, а Станіслав Григораш - у березні.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

"Щоденно о 9 годині вшановуємо хвилиною мовчання світлу пам’ять за усіма загиблими, які віддали своє життя за Україну через російську агресію, - йдеться у повідомленні ЛОВА. - Сьогодні згадуємо захисників зі Львівщини.

Василь Лукашонок уродженець міста Стебника Львівської області. Після завершення навчання проходив військову службу в армії. У мирний час працював у правоохоронних органах та в приватних фірмах. Згодом став старшим інспектором економічної служби безпеки готелю.

У 2014-2015 роках був на Сході, брав участь у боях за Дебальцеве. За особисту мужність нагороджений нагрудним знаком НГУ «За доблесну службу».

З перших днів повномасштабної війни повернувся до лав Національної гвардії. Поліг у бою 12 листопада. У Василя залишилися мати, дружина та син.

Станіслав Григораш – львів’янин. З 2014 року виконував бойові завдання у зоні АТО/ООС. За свій героїзм був нагороджений нагрудним знаком «Учасник АТО». У лютому 2022-го Станіслав знову став на захист Батьківщини. Служив у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ. Загинув 19 березня. Вдома його чекали дружина, син, донька, двоє сестер та племінники.

Вічна пам'ять Героям!"

Поховали Героїв у грудні на Личаківському кладовищі.

Львівшина прощається з дев'ятьма Героями

Львівщина прощається з Героями Романом Піпкою, Назаром Стібаком, Петром Голодом

Мицяк, Ляхович, Кочеров, Білик, Смолій, Тіхоміров: прощання з героями-захисниками України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів