Мешканці Червонограда стануть шептичанами

17:56 20 березня 2024 р.

Фото до новини

Парламентський комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування визначився щодо нових назв п'яти міст України.

Про це повідомляє DailyLviv.com з покликанням на народних депутатів.

Парламентський комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування ухвалив рішення про перейменування пʼяти міст та 104 сіл та селищ.

Міста планують перейменувати так:

Червоноград (Львівщина) - Шептицький;

Южне (Одещина) - Порт-Аненталь;

Павлоград (Дніпропетровщина) - Матвіїв;

Синельникове (Дніпропетровщина) - Ріднопілля;

Бровари (Київщина) - Броварі.

Читайте такожЯк останній радянський солдат покидав Червоноград (відео)

«Червоноград на Львівщині незабаром стане містом Шептицький! Таке рішення ухвалив щойно Комітет держвлади, місцсамоврядування, регрозвитку та містобудування. Остаточно зміну назви затвердить своїм голосуванням Верховна Рада» - про це на власній сторінці повідомив народний депутат Роман Лозинський.

Нагадаємо, що 16 листопада, на сесії Червоноградської міськради депутати не проголосували звернення до Верховної Ради України щодо перейменування Червонограда. Депутати не дійшли згоди щодо рішення "Про звернення до депутатів Верховної ради України щодо перейменування Червонограда", відтак рішення було знято з розгляду.

Зараз у соціальних мережах багато хто вже шкодує, що влада і мешканці міста раніше не повернулися до старої назви орадянщиненого Червонограда - Кристинопіль.

Читайте такожНа Львівщині не буде Червонограда

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів