У центрі Львова натрапили на загадкову знахідку

12:48 18 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Під час розкопок території під фонтаном «Кульбаба» на площі Галицькій у Львові виявили знахідку, схожу на мури, відтак, з’ясовують її походження.

Про це повідомили у вівторок, 18 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Приватне підприємство «Патронат» проводить на площі Галицькій у Львові роботи з облаштування нового сухого фонтану на місці фонтану «Кульбаба». Вже проведено демонтаж старого фонтану».

Начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко зазначила: «Під час розкопок на місці фонтану «Кульбаба» було виявлено знахідку, схожу на мури. Наразі достеменно не відомо, що саме виявлено. Сьогодні будемо мати спільну зустріч з археологами на місці розкопки, і якщо буде щось чіткіше зрозуміло, що це є, то збираємо раду науковців, щоб спільно прийняти рішення про майбутню долю знахідки. Чи виявлені речі будуть зафіксовані, досліджені і засипані, чи будуть протрасовані назовні, і чи можливо їх експонувати. Таку раду будемо мати аж вкінці тижня, залежно від від того, який процент знахідки відкрито».

«На місці фонтану «Кульбаба» з’явиться сухий фонтан з відкритим доступом до води. Дано доручення архітекторам, які розробляли проект нового, продумати можливість встановлення у новому фонтані «квіточки» Кульбаби», – поінформували також у міськраді.

«У 1880 році на площі Галицькій, де зараз стоїть фонтан «Кульбаба», з’явилась криниця з фонтаном та скульптурою героїні однойменної балади поета Адама Міцкевича – Світезянки (німфа озера Світязь) авторства польського скульптора Тадеуша Блотніцького. Скульптура втрачена після Другої світової війни. Орієнтовно після 1970 року було встановлено абстрактну композицію «Кульбаба» роботи львівського художника Олега Микити», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів