У Польщі хочуть, щоб жертви Волинської трагедії були поховані в Україні не гірше від солдатів німецького вермахту

14:31 11 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Міністр закордонних справ Республіки Польща нагадав про ексгумацію.

Польща не відступить у питанні ексгумації жертв Волинської трагедії. Про це заявив міністр закордонних справ Радослав Сікорський під час серії запитань і відповідей на своєму YouTube-каналі.

Очільник МЗС зазначив, що вже говорив про цей намір зі своїм київським колегою з Українського інституту національної пам’яті, а також і з президентом України Володимиром Зеленським:

«Це не політичне питання і не має бути предметом торгів. Це просто християнський обов’язок, що показує, якими ми є. Ми домагаємося від України тільки того, що Україна дозволила Німеччині зробити з агресорами. Сто тисяч солдатів Вермахту ексгумували і поховали в індивідуальних могилах на території України. Тож вважаємо, що наші земляки, які там не були агресорами, мають таке ж право, як солдати Вермахту».

Деякі українські експерти вважають питання Волинської трагедії у Польщі частиною політичної боротьби.

У 2016 році польські парламентарі визнали Волинську трагедію геноцидом. Зараз же офіційна Варшава закликає провести ексгумації жертв. Український інститут національної пам’яті планує у 2025 році провести такі пошукові роботи у Рівненській області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів