У Львові відзначили 125-річчя від дня народження голови ОУН Андрія Мельника

11:30 13 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Продовжаться пам’ятні заходи 13 грудня у селі Воля Якубова на Дрогобиччині.

«У суботу, 12 грудня, в приміщенні Українського Товариства охорони пам’яток відбулася Урочиста академія з нагоди 125-річчя від дня народження полковника Січових Стрільців, голови ОУН Андрія Мельника», – повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«У пам'ять про українського державного і політичного діяча пролунали повстанські пісні, а також доповіді та пісні українських націоналістів. Також з цієї нагоди відкрили й біографічну виставку «Андрій Мельник. 1890-1964».

Продовжаться пам’ятні заходи завтра, 13 грудня, о 12:00 у родинному селі видатного українця Воля Якубова на Дрогобиччині. Там громадськість та представники влади проведуть урочисте віче.

Нагадаємо, що полковник Андрій Мельник – один з найближчих соратників Євгена Коновальця, командир легіону Січових Стрільців у Києві на австрійсько-російському фронті, голова проводу ОУН, отаман Армії УНР. Значну частину свого життя він провів у німецьких концтаборах. Але в 1945 році йому вдалося емігрувати в Люксембург, де він і помер».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів