У Львові відзначили 107-му річницю з дня народження Степана Бандери (відео)

16:46 1 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У почесній варті біля пам’ятника голові Проводу ОУН стояли курсанти Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.

«У п’ятницю, 1 січня, відбулися урочистості з нагоди відзначення 107-ї річниці від дня народження голови Проводу ОУН, Героя України Степана Бандери», – повідомили сьогодні, 1 січня, «Щоденному Львову» в прес-службі обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Вшанувати пам’ять видатного політичного діяча прийшли представники ветеранських, патріотичних, молодіжних громадських організацій, депутати, українські військові, заступники голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Підлісний та Андрій Корнат, голова обласної ради Олександр Ганущин, міський голова Львова Андрій Садовий. У почесній варті біля пам’ятника голові Проводу ОУН стояли курсанти Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.

Захід розпочався з покладання квітів, опісля було відправлено панахиду з нагоди вшанування пам’яті голови Проводу ОУН. Згодом відбулося віче, під час якого промовці відзначали  важливу роль Степана Бандери у процесі  встановлення  української державності.

У своєму виступі Юрій Підлісний зазначив: «Степан Бандера власне життя поклав за те, щоб здобути Україні  свободу. 2016-й обіцяє бути непростим, але ми маємо надію  на те, що цього року настане мир. Утім, мир можливий тоді, коли ми здобудемо перемогу. Тому, перед пам’ятником Бандери, у цьому році  бажаю усім, щоб ми ціною якнайменших втрат здобули цю перемогу».

Голова Львівського обласного товариства політичних в’язнів і репресованих Петро Франко наголосив: «Степан Бандера був символом нації. Він був унікальною людиною та пройшов тернистий життєвий шлях. Комуністична рука знищила Степана Бандеру, проте вона не  змогла знищити  його духу та ідеї».

Натомість у прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 1 січня, «Щоденному Львову»:

«Львів вшановує пам'ять Степана Бандери. Сьогодні в місті відбулись заходи з нагоди відзначення 107-ї річниці від дня народження видатного політичного діяча, голови Проводу ОУН, Героя України Степана Бандери.

Біля пам’ятника відбулась спільна молитва, покладання квітів та віче. Привітав учасників віча і міський голова Львова Андрій Садовий, який зазначив:

«Степан Бандера прагнув вільної, незалежної держави. Він віддав за це своє життя. Чого хотів ворог? Ворог хотів нас поневолити і мати над нами панування. Покоління Бандери не має страху. Нікому не буде можливим поневолити наш народ, бо це нація, яка має велику Божу ласку. Яка має велике бажання жити у своїй країні.

Сьогодні, у цей складний час для нашої країни, кожен з нас має ще раз взяти маленьку книжечку Митрополита Андрея Шептицького «Як будувати рідну хату», і прочитати її раз, другий, третій. Ми маємо сьогодні нашу державу. Напевно вона не є такою, про яку мріяв Бандера, Шухевич, про яку мріяв Митрополит Андрей Шептицький, Патріарх Йосип Сліпий. Але вона є. Якою вона буде завтра – залежить від усіх нас, від наших дітей, від нашої праці, від нашого доброго і якісного прикладу. Сьогодні мороз нікого не злякав, ми тут усі разом. Вітаю усіх з Новим роком, хочу побажати усім нам великої праці і єдності, щоб коли ми збираємось разом, над нами був наш український прапор, який має нас об’єднувати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів