У Львові відзначатимуть 125-тиріччя електрифікації й трамвая

17:05 22 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lviv.vgorode.ua

31 травня виповниться 125 років відтоді, як у Львові поїхав перший електричний трамвай та розпочала роботу перша електрична станція міста.

Про це повідомили в понеділок, 22 квітня, в прес-службі Львівської міськради. Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко зазначив: «Цьогоріч заходи з нагоди ювілею львівського трамвая спільно проводять ЛКП «Львівелектротранс», ПАТ «Львівобленерго», компанія Siemens за підтримки Львівської міської ради. Поєднання таких інституцій не є випадковим. Адже, щоб поїхав трамвай, необхідна була електрифікація».

Речниця «Львівобленерго» Галина Роспопа нагадала: «Історія електрифікації Львівщини розпочалася також 125 років тому. У цей період освітили алею в Стрийському парку й зробили кольоровий фонтан».

Речника ЛКП «Львівелектротрансу» Іван Бондара зазначив: «З нагоди 125-тиріччя львівського трамвая відбудеться низка заходів. Зокрема, традиційний парад трамваїв, який відбудеться 1 червня, фестиваль «Львівелектротранс» на території «Lem Station» у травні та цікаві піші екскурсії. В центрі імені Митрополита Андрея Шептицького відбудеться конференція, на яку з’їдуться до Львова всі ключові керівники електропідприємств».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів