У Львові урочисто відкриють проспект святого Папи Івана Павла ІІ. 20 років тому Понтифік був тут

20:23 23 червня 2021 р.

Фото до новини

Раніше ухвалою Львівської міської ради було вирішено частину вулиці Хуторівка (від вул. Стрийської до просп. Червоної Калини) перейменувати на проспект святого Папи Івана Павла ІІ.

Завтра, 24 червня, у Львові урочисто відкриють проспект святого Папи Івана Павла ІІ. Цю подію приурочать 20-літтю візиту Понтифіка в Україну. Раніше ухвалою Львівської міської ради було вирішено частину вулиці Хуторівка (від вул. Стрийської до просп. Червоної Калини) перейменувати на проспект святого Папи Івана Павла ІІ.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv

Розпочнеться подія о 15.30 год неподалік філософсько-богословського факультету УКУ (вул. Хуторівка, 35а). Серед учасників події буде декан філософсько-богословського факультету о.Юрій Щурко, Митрополит і Архієпископ Львівський УГКЦ владика Ігор, Митрополит і Архієпископ Львівський РКЦ владика Мечислав Мокшицький, владика Борис Ґудзяк, Архієпископ і Митрополит Філадельфійський УГКЦ, а також міський голова Львова Андрій Садовий.

Зі словом привітання до присутніх звернеться також ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ о. Ігор Бойко.

Упродовж 23-27 червня Україна святкує 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до України. Значна частина візиту святого Папи відбувалася на Сихові, де й розташовано новоперейменований проспект на честь Понтифіка.

Завтра також у Львівській міській раді відбудеться урочиста академія до 20-ліття візиту святого Папи Івана Павла ІІ до Львова. До події долучиться керівництво міста і області, науковці, священники, ченці та черниці. Заплановані також круглий стіл «Україна вітає Папу – 20 років опісля» і академічна сесія «Папа слов’янин і Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів