У Львові презентували виставку «Українські миротворці»

20:40 14 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

У відділі Львівського історичного музею «Музей Арсенал» відбулася презентація виставки «Українські миротворці».

Про це повідомили в суботу, 14 липня, в міністерстві оборони України, де також розповіли: «Її головою метою є розповідь про діяльність українських військовослужбовців у різноманітних миротворчих місіях за роки незалежної України, починаючи з 1992 року. Першими на виставку завітали власне самі військовослужбовці – миротворці, учасники миротворчих місій України під егідою ООН, НАТО, ОБСЄ та багатьох інших.

«За сумлінне виконання службових обов’язків, відданість українському народові та з нагоди Дня українських миротворців розпорядженням голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки цінним подарунком – наручним годинником –було нагороджено начальника штабу, першого заступника командира вертолітної ескадрильї майора Сергія Кравцова та техніка розвідувальної роти прапорщика Василя Малія. Очільник області відзначив подяками та почесними грамотами й інших миротворців».

«Серед почесних гостей на відкриті виставки були присутні військовий капелан – отець Андрій Дуда, директор Львівського музею Роман Чмелик, завідувач Воєнно-історичного музею 58-го будинку Збройних Сил України Сергій Паліса, львів’яни та гості міста. На виставці представлені експонати з найбільших миротворчих місій, в яких брала участь Україна (зокрема – в Лівані й країнах колишньої Югославії та Іраку) – особисті речі військовослужбовців, шеврони, нагороди та символіка, прапори, рідкісні фотографії одних із перших миротворчих місій, в яких брала участь Україна, відеоряд із кадрами з різних країн світу. До їхнього збору долучилися і самі миротворці. Один з організаторів виставки – завідувач Воєнно-історичного музею 58 Будинку офіцерів розповів, що експонати збирали близько дванадцяти років», – поінформували також в Міноборони.

«Наприкінці заходу учасник АТО й волонтер Олександр Рожко, ветеран трьох війн, який пройшов Афганістан, Югославію, Дагестан, Придністров’я, привітав миротворців піснею «Там, де тебе чекають» і побажав їм завжди повертатися додому. Організатори закликають всіх охочих – учасників миротворчих місій в Україні долучитися до виставки і приносити власні речі, ділитись спогадами та разом писати сучасну миротворчу історію українського війська», – повідомили також у прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів