У Львові пом’януть жертви депортації кримськотатарського народу

11:15 17 травня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

17 травня з 19.00 до 22.00 на проспекті Свободи (майдан біля пам’ятника Тарасові Шевченку) триватиме масова акція «Запали вогник у своєму серці».

У кримськотатарському культурному центрі «Кримський дім у Львові» розповіли: «18 травня у світі вшановуватимуть 74-ту річницю сталінської депортації кримськотатарського народу, яка забрала життя майже половини корінного народу Криму. П’ятий рік окупації та анексії Криму Росією знову поставили під загрозу долю кримських татар».

«Майже дві тисячі кримських татар знайшли притулок у Львові. Кримськотатарська громада Львова розробила план подій та запрошує львів’ян, переселенців та гостей міста разом вшанувати пам'ять про цю трагічну сторінку в історії кримськотатарського народу. Вхід на всі заходи – вільний», – поінформували також у кримськотатарському культурному центрі «Кримський дім у Львові».

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «17 травня з 19.00 до 22.00 на проспекті Свободи (майдан біля пам’ятника Тарасові Шевченку) триватиме масова акція «Запали вогник у своєму серці». З вогників будуть зображені Кримський півострів з числом 74, контури національних українських та кримськотатарських гербів «Тамга» і «Тризуб». Наступного дня, 18 травня, о 19.00 на проспекті Свободи (майдан біля пам’ятника Тарасові Шевченку) розпочнеться траурний мітинг до 74-ї річниці депортації кримських татар».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів