У Львові поховають бійця бригади «Едельвейс», буковинця Віталія Мусурівського, якого рідні шукали чотири місяці

23:13 31 березня 2024 р.

Фото до новини

Наприкінці 2023 року рідні втратили зв’язок з Віталієм Мусурівським.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

У понеділок, 1 квітня, Львів попрощається з військовослужбовцем Віталієм Мусурівським, який загинув від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону захисника розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Віталій Мусурівський (04.10.1990-08.12.2023). Уродженець села Недобоївці Чернівецької області.

Здобув середню освіту у Недобоївському ліцеї імені Григорія Томіна. Після завершення навчання проходив військову службу у лавах Збройних Сил України.

Повернувшись, працював у рідному селі, вирізнявся винятковою старанністю в роботі. Водночас доглядав батьків.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави у лавах 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

Не зважаючи на отримане у бою поранення, після реабілітації одразу повернувся на фронт до побратимів. Проходив військовий вишкіл за кордоном та здобув звання «молодший сержант».

Наприкінці 2023 року рідні втратили зв’язок з Віталієм Мусурівським. Його вдалося знайти тільки після 4-х місяців безперервних пошуків.

У Героя залишилися двоє братів з родинами, син та наречена.

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів