У Львові оштрафували руйнівників історичних пам’яток

14:00 27 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У середу, 27 березня, на засіданні адміністративної комісії при виконавчому комітеті Львівської міськради щодо порушення законодавства про охорону історичної спадщини розглянули дев’ять протоколів на фізичних осіб.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Зокрема адміністративна комісія наклала максимальний штраф у розмірі 1700 гривень на власників двох квартир у будинку №2 на вулиці Січових Стрільців, двох квартир у будинку №4 на вулиці Січових Стрільців і квартири в будинку №16 на вулиці Панчишина. На двох власників квартир у будинку №4 на вулиці Січових Стрільців накладено штрафи у розмірі 850 гривень. Власники цих квартир провели заміну дерев’яних вікон і дверей на пластикові у своїх помешканнях».

«Комісія розглянула порушення на об’єктах культурної спадщини – будинку №10 на вулиці Костя Левицького, №16 на вулиці Свєнціцького (вілла «Люсія»), №35а на вулиці Вітовського (вілла Бачевського) й на площі Соборна (адміністративний суд)», – поінформували також у міськраді.

Голова комісії й заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко зазначив: «У будинку №10 на вулиці Костя Левицького були проведені незаконні роботи – пробито дверний отвір на місці вікна. На місце події була викликана поліція, представники інспекції ДАБК у Львові. Будівельні роботи вдалось призупинити. Власник погоджується на відновлення вінка на місці пробитого дверного отвору. Тому розгляд цієї справи знову перенесено на наступне засідання комісії».

«Щодо руйнування даху в будинку №16 на вулиці Свєнціцького (вілла «Люсія»), комісія наклала на власника будівлі – ОСББ «Свєнціцького, 16» – максимальний штраф в розмірі 170 тисяч гривень. Також максимальний штраф у розмірі 170 тисяч гривень комісія наклала на власника будівлі №35а на вулиці Вітовського (вілла Бачевського) через встановлення скляної надбудови в будинку», – розповіли також у міськраді.

«Як відзначив Андрій Москаленко, попередньо було накладено штраф на власника будівлі через заміну дерев’яних вікон на пластикові та невідповідного кольору фасаду. Власник штраф сплатив. Однак не проводяться дії щодо відновлення будівлі до попереднього стану та отримання дозволів на роботи», – поінформували також у міськраді.
«Штраф у розмірі 17 тисяч гривень комісія наклала на апеляційний суд (площа Соборна, 7), у приміщення якого було проведено роботи по заміні дерев’яних вікон на пластикові», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів