У Львові демонтують стелу монумента часів СРСР

17:00 17 грудня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Галицька районна адміністрація підписала угоду з підрядником на демонтаж аварійної стели «Монумента Слави».

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко повідомив у понеділок, 17 грудня: «Сьогодні між Галицькою районної адміністрацією і підрядною організацією підписано угоду про початок робіт з демонтажу аварійної стели «Монумента Слави». Під час обстеження було визначено, що найвища стела монумента перебуває у гостро аварійному стані, відтак потрібно було вчини усі протиаварійні заходи».

«Три рази оголошувався тендер на проведення робіт з демонтажу, але ніхто не подавався. Відповідно після цього вступила в дію пряма процедура підписання угоди з виконавцем робіт. Угоду сьогодні підписано і за сприятливих погодних умов роботи будуть розпочаті. Ті елементи, які можливо, і які готовий прийняти музей «Територія терору», будуть передані туди», – поінформував також Андрій Москаленко.

Голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля зазначив: «Угода укладена з ТзОВ «БК Альтера» на 300 тисяч гривень. Роботи стартують, коли будуть сприятливі погодні умови, бо потрібно виставити риштування та безпечно на ньому працювати. Тому термін завершення робіт зможемо сказати, коли розпочнуть основні роботи. Спочатку потрібно буде демонтувати гранітні елементи, барельєфи, які є, а тоді демонтувати саму конструкцію стели».

Про це повідомили в понеділок, 17 грудня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів