У Львові демонтували 30-метрову стелу «Монумента Слави»

13:10 4 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: uatv.ua

Демонтаж 30-метрової стели «Монумента Слави» на вулиці Стрийській у Львові тривав три ночі.

Про це повідомили в понеділок, 4 березня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Як пояснив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, така тривалість обумовлена міцністю самої стели, а пора доби – необхідністю убезпечити територію від непередбачених обставин, які могли виникнути під час демонтажу.

Андрій Москаленко розповів: «Торік ми отримали висновок обстеження, що 30-метрова стела – в аварійному стані. Завдяки дослідженням, зрозуміли, яким чином потрібно вирішити цю проблему. На початку року ми підписали угоду з компанією на виконання цих робіт. Перша стадія – зняття горельєфів, які ми передали в музей «Територія терору», друга — зняття мармурових плит, і третя – демонтаж самої стели, яка складається з бетону та металу. Ці роботи виконували впродовж трьох днів, і завершили в ніч на 3 березня».

«За словами заступника міського голови, наступними кроками буде подрібнення стели на менші частини, після чого – вивезення її з території та обстеження простору щодо фактів руйнації. Опісля – буде оголошено архітектурний конкурс на майбутній вигляд простору, що охоплюватиме й транспортну розв’язку та частину Стрийського парку. Однією з ідей, за словами Андрія Москаленка, є облаштування там місця патріотичного вшанування, про що зазначать в умовах конкурсу», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів