У Львівській міськраді затвердили програму відзначення сторіччя Листопадового Чину

12:48 31 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львівській міськраді затвердили «Програму відзначення 100-річчя Листопадового Чину та утворення ЗУНР».

Про це повідомили в середу, 31 жовтня, в прес-службі Львівської міськради. Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко зазначив: «Працювала робоча група в межах розпорядження голови, вона була відкритою. Залучили низку громадських організацій патріотичного спрямування. Ми розділили нашу працю на декілька ключових блоків: освітній, пам’ятні місця, заходи та події, промоція та візуалізація, і визначили загалом 35 заходів, які мають відбутися поблоково в нашому місті», —

Директор департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда розповіла: «В рамах відзначення 100-річчя утворення ЗУНР і Листопадового чину, програмою було передбачено низку освітніх, культурних і просвітницьких заходів. Хочу ще наголосити, що водночас і в бібліотеках нашого міста тривають лекції з відомими істориками, які займаються дослідженнями цієї теми. Зокрема, в «Урбан-бібліотеці» – щовівторка, також у школах проводять уроки. 5 листопада в кожній школі буде заняття, присвячене саме ЗУНР».

Наталія Бунда зазначила також: «Коли ми формували програму заходів, то нам було важливо дослухатися до кожного: до різних вікових категорій і цільових аудиторій. Ми це робимо, завдяки різним нашим інституціям та культурним та освітнім організаціям. Окрім того, багато працюємо в електронному режимі. У нас розроблений сайт «zunr100.ua», є «Facebook»-сторінка з охопленістю 24 000, де ми розміщуємо не тільки найсвіжіші новини, інформацію про події, які відбудуться, але й наукові та науково-популярні статті або статті художнього спрямування, щоб кожна охоча людина знала і мала де черпати інформацію про ЗУНР».

Директор департаменту розвитку ЛМР розповіла також: «Коли ми почали тісніше працювати з цією темою, то зіткнулися з тим, що насправді немає так багато науковців і дослідників, які працюють над цією темою. Тому наша мета – також мотивувати і стимулювати займатися нею. Хотілося б тут процитувати Юрка Андруховича, який назвав історію ЗУНР шляхом до самого себе».

Наталія Бунда запевнила також: «Маємо зараз 12 відеороликів, зокрема 11 з них присвячені саме найвидатнішим постатям ЗУНР і Листопадового чину. Ми акцентуємо на тому, що це були здебільшого молоді люди, щоб наше нове покоління розуміло всю важливість і відповідальність, яка лежить на них перед творенням нашого успішного майбутнього і нашої держави. Відтак, впродовж трьох місяців, з вересня до листопаду, у нас буде відбуватися близько 50 різноманітних культурно-освітніх, просвітницьких подій».

Детальніша інформація про заходи та події з нагоди відзначення 100-річчя Листопадового Чину та утворення ЗУНР – на сайті «zunr100.in.ua», а також на «facebook.com/ZUNR100».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів