У Львівській міськраді напрацювали програму відновлення балконів

17:15 22 серпня 2019 р.

Фото до новини

У Львівській міськраді напрацювали вже третю програму співфінансування реставраційних робіт у будинках-пам'ятках архітектури.

Про це повідомили в четвер, 22 серпня, у Львівській міськраді. Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко розповів: «Збереження історичної спадщини міста й автентики будівель є дуже важливим для Львова, тому ми розробили програму співфінансування реставрації історичних дверей і брам між Львівською міською радою (70% вартості робіт) і мешканцями (30%). Ця програма успішно діє вже другий рік.

Андрій Москаленко також зазначив: «Спільно нам вдалося відреставрувати більше 50 об’єктів. Цього року розпочала діяти програма співфінансування реставрації вікон. Частка міста становить 60%, та частка власника – 40%. Частка при заміні пластикових вікон на дерев'яний склопакет становить 50% – місто, та 50% – власник».

Заступник міського голови також нагадав: «Минулого тижня ми провели останнє обговорення щодо запуску програми співфінансування реставрації балконів, які знаходяться в пам’ятках архітектури або в історичному ареалі міста. Впродовж місця цю програму буде затверджено».

Андрій Москаленко також повідомив: «Ми мали багато перемовин щодо визначення відсотку оплати вартості з боку мешканців, та вирішили, що по балконах краще зафіксувати сталу суму. Тобто у цій програмі від мешканців буде фіксована сума –це 10 тисяч гривень, а решту вартості оплачує місто. До прикладу, якщо повна вартість реставрації балконів становить 60 тисяч гривень, то 10 тисяч гривень оплачує мешканець, а все решту, тобто 50 тисяч гривень – міська рада».

Заступник міського голови також зазначив: «Упродовж вересня плануємо цю програму затвердити, і вже з кінця місяця розпочати прийом заявок від мешканців на участь у ній. Безпосередньо реставраційні роботи на об’єктах розпочнуться наступного року».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів