У Львівській міськраді дозволили знести будинок мецената Терлецького

13:15 26 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

Виконком Львівської міськради дозволив у п’ятницю, 26 липня, знести будинок мецената Михайла Терлецького 1907 року на вулиці Сахарова, 52 задля побудови офісного центру.

Про це повідомили в п’ятницю, 26 липня на порталі оперативних новин «Varta1», де також розповіли: «Ще напередодні активісти били на сполох, адже будинок вирізняється цікавою архітектурою та перебуває у хорошому стані».

Один з активістів наголосив: «Аргумент – там збудують будинок для ІТ-шників, щоб їм було зручно. Друзі ІТ-шники, Ви в курсі, що саме Вами прикриваються чиновники, щоб руйнувати Львів?!?!».

«Михайло Терлецький був єдиний українець, який мав власну аптеку у Львові. Завдяки саме Михайлові Терлецькому аптека «Під Чорним орлом» стала своєрідним культурним осередком для зустрічей і співпраці української еліти в умовах польської експансії», – розповіла агенція інформації та аналітики «galinfo.com.ua».

«Михайло Терлецький був меценатом, він робив чималі пожертви на громадські та наукові товариства. Безкоштовно відпускав ліки для хворих лічниці Андрея Шептицького. Під його керівництвом при аптеці існував Благодійний Фонд. М. Терлецький встановлював для земляків стипендії, на які вони навчалися у Львівському університеті. Щороку у нього працювали два-три студенти-фармацевти, яких він утримував. Активіст товариства «Просвіта», «Рідної школи, збирач надбань української культури, шанувальник мистецтва», – повідомила також «galinfo.com.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів