Тричі був поранений, але повертався на фронт. Львів проводжає на вічний спочинок Володимира Лемішку

17:56 13 березня 2024 р.

Фото до новини

У Володимира Лемішки залишилась мама, брат та улюблена племінниця.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

У четвер, 14 березня, Львів попрощається з військовослужбовцем Володимиром Лемішкою, який загинув від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Зранку о 09:00 у храмі Різдва Івана Хрестителя у Винниках (вул. Галицька, 61) відбудеться молитва і прощання з воїном.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїна на новому цвинтарі у Винниках (вул. Тиха, 1, раніше – вул. Проста, 1). 

Біографічна довідка захисника

Володимир Лемішка («Бандьора») (23.07.1978-08.03.2024)

Народився та проживав у місті Винники. Навчався у середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №47 міста Львова. У 1995 році вступив до місцевого професійно-технічного училища та здобув професію автослюсаря.

Після завершення навчання спершу працював у кузні, а згодом займався капітальними ремонтами автотранспорту.

Брав безпосередню участь у подіях під час Революції Гідності, входив до складу 3-ї сотні Самооборони Майдану. З 2014 року займався створенням волонтерського центру для допомоги Збройним Силам України у місті Києві. Неодноразово супроводжував колони з гуманітарною допомогою для батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького Національної гвардії України.

Старший солдат. З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави у лавах 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Тричі отримував поранення, однак щоразу повертався на фронт. За особисту мужність був нагороджений медаллю Міністерства оборони України «За поранення».

У Володимира Лемішки залишилась мама, брат та улюблена племінниця.

Нагадаємо, два роки тому цього дня на Львівщині сталася одна з найбільших трагедій за час повномасштабної війни: окупанти випустили понад 30 ракет, зокрема і по нашій області. Частину з них ППО вдалося збити. Частина – влучили у Міжнародний центр миротворчості та безпеки на Яворівщині. Загинули понад 50 військовослужбовців, понад 300 отримали поранення

Додамо, 13 березня Львів попрощався з військовими Андрієм Бучковським, Орестом Костецьким, Олександром Костенком.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів