Тарас Чайка і Павло Думанський зі 125 бригади тероборони стали Героями України (посмертно): укази Президента

21:24 1 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Двом захисникам Указами Президента України від 29 вересня 2023 року надали звання Герой України з відзначенням орденом «Золота Зірка» (посмертно).

Про це повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький, пише Dailylviv.com.

Тарас Чайка. У перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну пішов на війну добровольцем. Був командиром окремого розвідувального взводу. 16 квітня минулого року отримав звання «лейтенант». Загинув 2 листопада 2022 року у бою з окупантами на Донеччині. Йому було 29 років. 

Павло Думанський. Коли напала pociя, також зголосився боронити Україну добровольцем. Загинув 20 листопада 2022 року, прикривши собою побратимів. Павлові було 19 років. 

Обидва воїни служили у лавах нашої 125 окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Обидвом захисникам Указами Президента України від 29 вересня 2023 року надали звання Герой України з відзначенням орденом «Золота Зірка» (посмертно). 

Довідка

Тарас Чайка лейтенант, народився в селі Сокіл Волинської області. 

Після закінчення школи вступив до Львівського національного університету природокористування за спеціальністю «Облік та аудит», а з 2014-2016 навчався у магістратурі вишу.

Після закінчення військової кафедри Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у 2014 році отримав звання «молодший лейтенант».

Свою трудову діяльність розпочав у бухгалтерській сфері.

У 2020 році отримав спеціалізацію у галузі «альтернативного вирішення спорів».

У 2021 році одержав свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого. 

Додатково навчався у приватному акціонерному товаристві «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна Академія управління персоналом». 

Здобувши в умовах воєнного стану ступінь «магістра» за спеціальністю «право», Тарас мав намір отримати свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю.Талановитий, розумний, порядний. Дбайливий син, батько, чоловік, брат. Мужній, сильний, незламний, душа будь-якої компанії, рішучий, завжди веселий. Він був справжнім другом та побратимом. Завжди допомагав усім, хто цього потребував. Він був яскравою людиною, щедро ділився ідеями, був відкритим та щирим. І саме таким він залишиться у нашій пам‘яті. Він вірив, що у всіх спорах люди мають і можуть домовитись.

У вільний час захоплювався мисливством та рибальством, був членом Львівської міської та Золочівської районної організацій українського товариства мисливців та рибалок.

З початком повномасштабного вторгнення боровся із державою-терористом у лавах 125-ої бригади. Був командиром окремого розвідувального взводу. 

16 квітня 2022 року здобув звання «лейтенант».

02 листопада 2022 року, Чайка Тарас, командир окремого розвідувального взводу, лейтенант, отримавши бойове розпорядження в районі бойових дій на Донеччині, прийняв рішення особисто виконати розвідувальне завдання. Переміщення до визначеного місця потрібно було здійснити дорогою через міст, який перебував під постійним вогневим контролем противника. Усвідомлюючи усі ризики, перебуваючи за кермом автомобіля, Чайка Тарас продовжив виконання поставленого завдання. Однак, автомобіль потрапив під танковий обстріл, внаслідок чого він отримав осколкове поранення не сумісне з життям. Смертельно поранений, він зумів спрямувати автомобіль в сторону протилежну обстрілам, чим врятував життя екіпажу машини. Від отриманого поранення офіцер Чайка Тарас  загинув. 

Після важкого поранення повернувся на передову: розвідник зі Львівщини Іван Павлишин став Героєм України. Посмертно

Навіки 27: додому, у Дрогобич, повертається полеглий снайпер Роман Паракікевич

На Донеччині загинув 24-річний воїн-навідник з Радехова Роман Самборський

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів