Сьогодні у Львові вшанують жертв тоталітарних режимів

09:17 11 жовтня 2013 р.

Фото до новини

У тому числі – представники Дорадчої ради міжнародного Товариства Максиміліяна Кольбе, членами якої є громадяни здебільшого Німеччини, а також Польщі, Ірландії, Італії, Боснії і Герцеговини та України.

 Як повідомили агенції «Українські Національні Новини» в прес-службі цієї організації, молитовні відправи за участі громади міста очолить духовенство Греко-Католицької і Римо-Католицької церков. А розпочнеться програма вшанування о 14:30 з відвідин Національного музею-меморіалу жертв тоталітарних режимів «Тюрма на Лонцького».

Директор музею Руслан Забілий ознайомить гостей з трагічною історією нацистського та комуністичного режимів на теренах України. І розповість про роботу музею.

О 17:00 на території музею-меморіалу відбудеться панахида за невинно убієнними, яку очолить єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ владика Венедикт (Алексійчук). Опісля учасники зустрічі здійснять поминальне паломництво «дорогою смерті» від колишньої тюрми на Лонцького до львівської Цитаделі, на теторорії якої в час війни був розташований концтабір Stalag-328. Тут біля пам’ятного хреста вшанують загиблих молитвою «Отче наш», яка прозвучить різними мовами.

Закінчиться перший день візиту європейських гостей дискусією за круглим столом «Проблема спадщини тоталітаризмів і Другої світової війни в Україні» за участі проф. Ярослава Грицака, Олександра Зайцева, Тараса Возняка. Модеруватиме зустріч проректор УКУ Мирослав Маринович.

Наступного дня, в суботу, відбудеться чергове засідання Дорадчої ради міжнародного Товариства Максиміліяна Кольбе. Організатори заходу – Товариство Максиміліяна Кольбе, Інститут релігії і суспільства Українського католицького університету.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів