Організатора масової різанини цивільних у Варшаві оголосять на росії святим

14:06 28 листопада 2023 р.

Фото до новини

Військова секція "всесвітнього російського народного собору", що відбувається у Москві, підтримала ініціативу канонізації Алєксандра Суворова.

Ідея канонізації полководця належить патріарху Кірілу, наголошується на сайті Російської праославної церкви, пише DailyLviv.com. Нагадаємо, що Празька різанина у Варшаві - це штурм російськими військами під командуванням Алєксандра Суворова 4 листопада 1794 передмістя Варшави, Праги, що закінчився масовою бойнею. 

Штурм Праги зі знищенням або полоном її захисників зломив волю польських повстанців до опору і спричинив капітуляцію Варшави - польське повстання проти панування царської Росії 1794 року було придушене. 

Під час повстання Тадеуша Костюшка варшавська Прага була стратегічним пунктом оборони міста від російської армії, що наступала зі сходу. Військо під командуванням Алєксандра Суворова налічувало близько 23 тисяч солдатів і мало 104 гармати, тоді як оборонців, очолювані генералом Юзефом Зайончеком, було лише близько 13 тисяч. 

За даними дослідників, під час взяття московитами району Праги у Варшаві - останньої битви Речі Посполитої - загинуло близько 9000 повсталих і 7000 городян. Московити несамовито вбивали всіх - жінок, дітей, літніх людей. 

Празькі події негативно вплинули на ставлення європейців до Росії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів