Народжені в Донецьку і на Запоріжжі Герої вічно спочинуть у Львові

20:26 29 лютого 2024 р.

Фото до новини

У п’ятницю, 1 березня, Львів попрощається з військовослужбовцями Володимиром Євстафієвим та Геннадієм Михальовим, які захищали Україну від російських окупантів.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону військовослужбовців розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки захисників

Володимир Євстафієв (13.12.1968 -15.10.2023). Уродженець села Жовта Круча Запорізької області.

Навчався у комунальному закладі «Жовтокручанська загальноосвітня школа I-II ступенів». Здобував освіту у державному навчальному закладі «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей». Проходив військову службу у лавах зенітно-ракетних військ за кордоном.

Після повернення на Батьківщину спершу працював зварювальником, а згодом - в аграрній сфері. Захоплювався спортом: активно займався атлетичною гімнастикою, протягом останніх років був тренером з вільної боротьби для своєї доньки, що навчається в одному зі спортивних коледжів Львова.

З початком повномасштабного вторгнення рф добровольцем став на захист Батьківщини до лав 15-ї бригади оперативного призначення імені Героя України лейтенанта Богдана Завади Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Виконував бойові завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності держави на південному та східному напрямках фронту.

У Володимира Євстафієва залишилися дружина, дві доньки, син, дві онучки та брат.

Геннадій Михальов (23.04.1990 - 22.02.2024). Уродженець міста Донецьк.

Навчався у донецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 64 Донецької міської ради Донецької області. Здобув освіту у Донецькому професійному ліцеї автотранспорту за спеціальністю «Слюсар з ремонту автомобілів».

Після завершення навчання проходив військову службу у лавах зенітно-ракетних військ у Маріуполі.

У 2014 році родина Геннадія Михальова перебралася з рідного Донецька до Одеси. Сам він казав: «Присягу дають тільки раз у житті. Я не служитиму іншій державі».

У Одесі обіймав посаду ревізора у мережі магазинів «Антошка», у той самий час працював над власними проєктами у різних сферах. У вільний час захоплювався мотоспортом. За словами рідних, «Геннадій Михальов був надзвичайно позитивною та усміхненою людиною, завжди готовим прийти на допомогу, люблячим і уважним татом, сином, чоловіком».

З перших днів повномасштабного вторгнення рф сім'я Михальових переїхала до Львова, а сам він добровільно став на захист Батьківщини від російських окупантів. Виконував бойові завдання у лавах 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України. Боронив державу на Миколаївщині, Одещині та Харківщині. 

У Геннадія Михальова залишилися батьки, брат, дружина та 4-річна донька.

Сьогодні Львівщина попрощалася з чотирма Героями. Сергій Пеклич, Ігор Ожибко, Олександр Піцик та Андрій Кісельов загинули, захищаючи рідну землю від окупантів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів