На площі Ринок прощатимуться з миргородцем Василем Паламарчуком та львів'янином Максимом Купецьким

16:59 9 липня 2024 р.

Фото до новини

Чин похорону захисників Максима Купецького та Василя Паламарчука розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

У середу, 10 липня, Львів попрощається з військовослужбовцями Василем Паламарчуком та Максимом Купецьким, які загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів і святкувань.

Зранку о 09:30 у храмі Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові (майдан святого Івана Павла ІІ) відбудеться молитва і прощання з воїном Максимом Купецьким.

Чин похорону захисників Максима Купецького та Василя Паламарчука розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають захисників на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки захисників

 

Завантажити фото

Василь Паламарчук (22.01.1981-03.07.2024). Уродженець міста Миргород Полтавської області.

Навчався у Олешківській cередній загальноосвітній школі №1 (сьогодні – Олешківський академічний ліцей «Ерудит»). Згодом вступив до Херсонського юридичного інституту Харківського національного університету внутрішніх справ. Впродовж життя здобув кілька вищих освіт.

Проживав у місті Олешки, займався адвокатською діяльністю. Був письменником, автор книги «Військовий непотріб» про реалії військової служби. За словами рідних, Василь Паламарчук був «чудовим чоловіком та батьком».

Протягом 2014-2015 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від російських окупантів. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави у лавах 206-го окремого батальйону територіальної оборони 241-ї окремої бригади територіальної оборони Регіонального управління «Північ» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Відбивав від російських окупантів Київщину, звільняв Херсонщину, боровся з окупантами на Харківщині і Донеччині.

За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками, зокрема, Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест», відзнаками Міністерства оборони «Захиснику України» та «За поранення».

У Василя Паламарчука залишилися дружина та троє дітей. 

 

Завантажити фото

Максим Купецький (29.05.1980-04.07.2024). Уродженець села Нова Скварява Львівської області.

Навчався у Новоскварявському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів. Згодом здобув освіту у Рава-Руському професійному ліцеї. Після завершення навчання проходив військову службу в Черкасах у лавах військ протиповітряної оборони.

З 2000-го року проживав у Львові, впродовж останнього періоду працював у торговельній сфері. За словами рідних, був винятково «доброю, щирою та приємною людиною, був готовий віддати ближньому «останню сорочку».

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від окупанта. Боронив Батьківщину на Донеччині у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Під час проходження служби отримав звання «молодший сержант».

У Максима Купецького залишилися мама, дві доньки, онук, брат та сестра. 



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів