На межі Львівщини й Закарпаття вшанували полеглих січовиків

20:00 18 березня 2018 р.

Фото до новини


Фото: oblrada.lviv.ua

У неділю, 18 березня, на Верецькому перевалі у селі Климець у Сколівському районі Львівської області відбулися урочистості, приурочені до 79-річчя проголошення незалежності Карпатської України та розстрілу карпатських січовиків, які її захищали.

Про це повідомили сьогодні, 18 березня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, «Участь у вшануванні полеглих січовиків взяли більше тисячі людей – делегації з усіх районів Львівщини. Представники влади та громадськість поклали квіти до меморіалу січовиків Карпатської України. Опісля відбулось скорботне віче. До присутніх звернувся голова Львівської ОДА Олег Синютка».

Очільник облдержадміністрації наголосив: «Окупант немає віросповідання, немає національності. Окупант – це той хто ступив на нашу землю, тільки тому, що бачив в Україні слабку державу. Нам сьогодні треба демонструвати усьому світові і самим собі, що Україна вже не буде такою, як у 1939 році, ніколи не буде такою, як у 2014 році - щоб комусь хотілось зайти на нашу землю зі зброєю. Ніхто і ніколи нам не буде визначати, які свята святкувати і яких героїв вшановувати.На цьому меморіалі ми демонструємо світові нашу єдність, пам’ять і віру. Та ми не плачемо на могилах, ми єднаємось і гуртуємось. За три роки створили двохсотсорокатисячну армію – сильну і озброєну. Завдяки нашим героям сьогодні на Львівщині можемо спокійно жити, думати про розвиток держави. Тому що наша нація єдина і могутня».

«На меморіальному кладовищі січовиків Карпатської України спочивають 22 Герої. 15 жовтня 2017 року урочисто відкрили Меморіальний комплекс полеглим січовикам Карпатської України», – поінформували також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів