На Марсовому полі у Львові вшанували УПА (відео)

15:58 14 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zaxid.net

На меморіалі невідомого воїна Української повстанської армії урочисто підняли у вівторок на Покрови Пресвятої Богородиці Державний Прапор та поклали квіти.


Відео: Zaxid.Net TV

На Марсовому полі у Львові вшанували воїнів УПА. Там відправили панахиду, а на меморіалі невідомого воїна УПА підняли прапор та поклали квіти.

Ветерани кажуть, що нинішній день є дуже важливим в історії України, адже українцям знову доводиться боротися за незалежність. На закиди сепаратистів та російських ЗМІ ветерани повстанської армії вже не реагують.

Вони певні – це політичні маніпуляції. Натомість нагадують, що саме у Росії формували спецбатальйони із прихильників фашизму.

«Була російська власівська армія тут у Львові і можу сказати, що вони спочатку ніж когось зупинити – спершу стріляли в людину, а потім кричали «Гальт!» – тобто зупинися, це було на моїх очах, я ці речі бачив», – розповідає голова всеукраїнського товариства політичних в'язнів та репресованих Петро Франко.

Львів, зазначимо, єдине місто в Україні, де з міського бюджету воїнам повстанської армії щомісячно доплачують до пенсії 1 тисячу гривень. Про це повідомив сьогодні, 14 жовтня, «Телеканал новин «24».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів