На Львівщині відзначать 155-річчя від дня народження Євгена Петрушевича

15:48 1 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

В облдержадміністрації запевнили: «У неділю, 3 червня, Львівщина відзначатиме 155-річчя від дня народження Президента Української Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича».

Про це повідомили в п’ятницю, 1 червня, в прес-службі Львівської ОДА, де також розповіли: «Заходи відбудутьтьсяу Львові й на батьківщині Петрушевича у Буську, де об 11:00 розпочнуться покладання квітів до пам'ятника Євгенові Петрушевичу, громадське віче та мистецька частина поруч з пам'ятником. Після цього учасники заходу перейдуть на міське кладовище, де поховані батьки Євгена Петрушевича – Омелян та Савина Петрушевичі. Поруч з могилою священослужителі міста відслужать панахиду».

«У Львові 3 червня о 10:00  представники громадськості покладуть квіти до каплиці пантеону, в якій похований Євген Петрушевич (поле почесних поховань №76 Личаківського кладовища)», – поінформували також в облдержадміністрації

«3 червня о 12:00 у парку «На валах» заплановано проведення акції для дітей «Портрет Президента ЗУНР», а 12:30 розпочнетьсяекскурсія для дітей «Місцями бойової слави ЗУНР» за маршрутом: парк «На валах» – Львівська Ратуша – будинок, у якому проживав Євген Петрушевич – парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького (відвідування Міжнародного фестивалю ретро-автомобілів «Леополіс Гран Прі», фотографування із реконструкторамив одностроях Легіону УСС біля бронеавтомобіля часів Першої світової війни)», – повідомили також у прес-службі Львівської ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів