На Львівщині відкрили пам'ятник авіації УГА

16:00 1 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У четвер, 1 листопада, в день 100-ї річниці проголошення ЗУНР, у селищі Красне в Буському районі Львівщини відкрили пам’ятник авіації Української галицької армії.

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації, заступник голови якої  Оксана Стоколос-Ворончук наголосила: ««Сьогодні ми відзначаємо величну дату – сторіччя від дня створення Західноукраїнської Народної Республіки. Ще тоді, 100 років тому українцям, які хотіли бути господарями на своїй землі, ворог не давав підняти голову, ворог нищив мову, культуру – робив усе, щоб вони забули, що вони – українці. Сьогодні наші хлопці на сході України захищають нашу землю, і як і 100 років тому, надважливою є українська армія. Сьогодні кожен з нас повинен запитувати себе: «А що я зробив для своєї країни?». Лише власною працею щодня кожен на своєму місці ми збудуємо нашу незламну вільну державу».

«Автором проекту пам'ятника авіації УГА є Михайло Котула. А виготовив пам'ятник за власні кошти підприємець Богдан Степаник», – поінформували також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів