На Львівщині створять історико-культурний парк

15:35 8 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У селі Звенигород на місці давньої княжої столиці створять перший в Україні історико-культурний парк.

Про це, як повідомили в п’ятницю, 8 лютого, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, розповів сьогодні під час звіту повідомила т.в.о. директора департаменту архітектури та розвитку містобудування облдержадміністрації Оксана Ткачук. Він також зазначив: «У минулому році ми почали реалізовувати проекти з залученням коштів міжнародної технічної допомоги. Це унікальні проекти, які дадуть можливість відновити історичну спадщину. Особливо «Древній Звенигород», у  межах  якого ми плануємо відновлення селища та створення історико-культурного парку. Такого у нас в Україні ще немає».

«Проект є одним із переможців конкурсу проектів регіонального розвитку Мінрегіону, на його реалізацію спрямували близько 12 мільйонів гривень у межах секторальної бюджетної підтримки ЄС. Департамент є ініціатором проекту, ідея виникла при розгляді генерального плану Звенигорода на історико-містобудівній раді, але оскільки для села не розробляються історико-архітектурні опорні плани, ми вирішили створити цей проект щодо забудови парку, щоб зберегти цінну територію та археологічний ландшафт. Окрім того,  здійснять комплексну реставрацію Монастирського храму з дзвіницею у селищі Підкамінь у Бродівському району», – поінформували також в облдержадміністрації.

Оксана Ткачук наголосила: «Усі ми знаємо, яка там унікальна територія та прекрасні краєвиди. Цим Проектом планується відреставрувати дзвіницю, зробити оглядовий майданчик, облаштувати територію. Триватиме проект до 2020 року Ми проситимемо статут національного для заповідника і це є наша принципова позиція, щоб зберегти історичні витоки».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів