На Львівщині рятуватимуть замок

16:00 26 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У селищі Тартаків на Львівщині розгонуть волонтерський ревіталізаційний освітньо-культурний табір-резиденцію, в межах якої з 27 липня до 3 серпня відбудуться панельні дискусії, майстер-класи, лекції та тренінги.

Про це повідомили в п’ятницю, 26 липня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Зокрема, в Тартакові триватимуть роботи із впорядкування території та об’єкту за участі головних архітекторів районів і міст обласного значення Львівської області, а також дискурс із пристосування пам’ятки».

Директор департаменту архітектури та розвитку містобудування Оксана Ткачук зазначила: «Ми запрошуємо усіх небайдужих на цей табір, який відбувається уперше, аби кожен зміг долучитися до проекту. В останній день до табору з’їдуться усі головні архітектори для підбиття підсумків восьмиденного табору. Замок в Тартакові один із тих, що перебувають у концесії. Під час табору обговоримо, який підхід до пам’яток, що руйнуються, застосовувати: зберігати те, що є, чи відновлювати сучасними методами. Окрім того, треба напрацювати варіанти пристосування таких будівель».

«У селищі Тартакові  обговорять проблематику відновлення історичних пам’яток, шляхи популяризації української культурної спадщини за кордоном та способи розпочати і монетизувати соціальний проект. Організатори проекту – департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА, Благодійний фонд «Софос», Благодійний фонд «Спадщина.УА». Проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду», – поінформували також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів