На Львівщині перепоховають полеглих 1944 року воїнів

18:00 17 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

22 липня на Львівщині відбудеться вшанування пам’яті українських вояків і військовиків інших національностей, полеглих у липні 1944 року під час Другої світової війни у Бродівському оточенні.

Про це повідомили у вівторок у прес-службі Львівської обласної ради, де також розповіли, що 22 липня о 12.00 на військовому кладовищі в селі Червоне в Золочівському районі Львівської області розпочнеться церемонія покладання квітів до символічних таблиць біля каплиці й панахида за військовиками, які полягли на полі бою під час Бродівського оточення, після якої відбудеться скорботне віче. Натомість 22 липня о 12.35 на військовому кладовищі в селі Червоне розпочнеться перепоховання віднайдених останків воїнів Першої дивізії Української національної армії.

Скорботні заходи відбудуться й поруч із братньою могилою вояків Першої дивізії Української національної армії в селі Підгірці, на горі Жбир і в селі Скварява  в Золочівському районі Львівської області в Золочівському районі. Зокрема, в Підгірцях 22 липня о 13.45 розпочнеться покладання квітів до братньої могили військовиків, які загинули під час боїв у «Бродівському котлі» й панахида.

22 липня о 15.00 скорботне віче розпочнеться й на горі Жбир, де також відбудуться панахида, хвилина мовчання, покладання квітів до меморіалу та мистецька частина. А 22 липня о 14.30 панахида за загиблими українськими вояками та військовиками інших національностей, які загинули під час «Бродівського оточення» в липні 1944 року, розпочнеться в Скваряві. Натомість о 15.00 там запланували розпочати театралізоване військово-історичне дійство «Прорив з оточення»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів