На Львівщині перепоховали останки п’яти січовиків

11:24 18 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

На меморіальному кладовищі біля села Климець спочивають уже 22 закатованих польськими прикордонниками вояків Карпатської України.

«У четвер, 17 березня, на меморіальному кладовищі січовиків Карпатської України, біля села Климець Сколівського району (Верецький перевал), урочисто перепоховали останки п’яти вояків, яких ще у 1939 році розстріляли польські прикордонники», – повідомили сьогодні, 18 березня, «Щоденному Львову» в прес-службі обласної державної адміністрації , де також розповіли подробиці:

«Рештки січовиків віднайшли та ексгумували у 2015 році пошуковці Комунального підприємства Львівської обласної ради «Доля» у селі Сянки на Турківщині. За свідченнями старожилів, українські вояки були закатовані польськими прикордонниками у березні 1939 року, а опісля таємно поховані у селі Сянки.

У радянські часи місце поховання було забуте. Загалом, за різними даними, на Верецькому перевалі польським прикордонникам передали близько 600 військовополонених Карпатської України

Віддати шану січовикам Карпатської України прийшли представники Львівської та Закарпатської областей. Зокрема, священики відправили панахиду та чин похорону. Опісля останки поховали з військовими почестями.

Як розповів секретар державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета, на цьому меморіальному кладовищі спочивають вже 22 січовика. «Цьогоріч заплановано розпочати спорудження величного Меморіалу, який би став місцем пам'яті та шани для українців. Це допоможе відкрити ще одну сторінку трагічної історії України», – зазначив Святослав Шеремета».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів