На Львівщині домагаються повернення назви селу

17:20 19 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: Zaxid.net

У комітеті Верховної Ради з питань місцевого самоврядування підтримали пропозицію повернути селу Мармузовичі на Львівщині назву Андріївку, яка була до декомунізації

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет. За його словами, село перейменували у 2016 році в рамках декомунізації, бо за інформацією Інституту національної пам'яті, Андріівка свого часу була названа на честь комуніста Андрєєва.

Однак жителі села з таким рішенням виявилися не згодні. Вони провели збори та одноголосно (320 голосів – «за», «проти» – нуль) вирішили, що потрібно перейменуватися назад.

За словами жителів, вони хочуть назвати село на честь Андрія Первозванного. Натомість представник Інституту зауважив, що перейменовувати назад, не змінивши жодної літери, не можна за законом.

Дмитро Дубілет розповів також, що слово на засіданні комітету Верховної Ради з питань місцевого самоврядування взяв депутат, який заявив, що це може створити небезпечний прецедент. Однак решта депутатів майже одноголосно проголосували за перейменування.

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині виправлятимуть помилки на таблицях.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів