На Львівщині буде монумент учасникам Вовчухівської операції

12:10 25 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

На Городоччині освятили камінь на місці зведення монументу до 100-річчя Вовчухівської наступальної операції.

Про це повідомили в понеділок, 25 лютого, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «24 лютого у селі Вовчухи заклали капсулу на місці зведення монумента на честь Вовчухівської офензиви – наступальної операції, яку у лютому 1919 року здійснили бійці Української Галицької армії. Пам’ятний знак постане на території села, при в’їзді з міжнародної траси Львів-Шегині».

«Монумент планують збудувати вже цього року. На цей проект передбачили кошти з обласного бюджету», – поінформували також в облдержадміністрації.

«На урочистості з нагоди початку будівництва зібралася громада усього села. Символічну капсулу заклали голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, голова Городоцької райдержадміністрації Володимир Ременяк, голова районної ради Володимир Більовський», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Перед присутніми також виступили директор меморіально-пошукового центру «Доля» Святослав Шеремета та голова Долинянської сільської ради Ірина Тирпак. Закладення пам’ятної капсули освятили місцеві священики – отець Степан Целень та отець Роман Федишин. На місці урочистостей присутні спільно помолилися та поклали квіти», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів