Маркіян Дорош, Михайло Нефьодов, Володимир Рябий. Львів, Конюшки, Торез оплакують Героїв

16:41 29 липня 2024 р.

Фото до новини

Чин похорону захисників розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

У вівторок, 30 липня, Львів попрощається з трьома військовослужбовцями. Маркіян Дорош, Михайло Нефьодов, Володимир Рябий загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону захисників розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Михайла Нефьодова і Маркіяна Дороша поховають на Личаківському кладовищі у Львові, а Володимира Рябого – на місцевому кладовищі у селі Конюшки Мостиського району.

Біографічні довідки захисників

 

Завантажити фото

Маркіян Дорош (23.07.2001-24.07.2024). Львів’янин.

Навчався у Львівській державній комунальній середній загальноосвітній школі №3. Під час навчання активно займався спортом, зокрема, айкідо, карате та спортивною гімнастикою. Також входив до осередку «Пласт» у місті Львові.

Закінчив державний навчальний заклад «Ставропігійське вище професійне училище міста Львова», здобув професію «Друкар офсетного плоского друкування 3-го розряду; Палітурник 3-го розряду». Також перебував у низці націоналістичних організацій, таких як «Цивільний корпус» та «Права молодь». Цікавився футбольним рухом.

Після завершення навчання працював барменом у ресторанній сфері міста Львова. Успішно закінчив «Базовий курс бармена» від «Diageo Bar Academy».

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем став на захист держави від російських загарбників. Спершу проходив військову службу у 10-му стрілецькому батальйоні, у складі якого виконував бойові завдання на Сумщині. Впродовж останнього періоду боронив суверенітет та територіальну цілісність Батьківщини на посаді розвідника у лавах 116-ї окремої механізованої бригади 10-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.

Боровся з окупантами на Запорізькому і Куп’янському напрямках, брав участь в обороні Авдіївки. За час служби успішно завершив курс бійця-рятувальника, а також базовий курс управління БПЛА. За особисту мужність був неодноразово відзначений військовим командуванням.

У Маркіяна Дороша залишилася мама.

 

Завантажити фото

Володимир Рябий (05.09.1971-26.06.2022). Уродженець села Конюшки Львівської області.

Навчався у ліцеї №15 Львівської міської ради, згодом здобув професійно-технічну освіту.

Після завершення навчання проходив військову службу в Баку (Азербайджанська Республіка).

Спершу працював на Львівському державному заводі «Львівське об'єднання радіотехнічної апаратури» (ЛОРТА) та на приватному підприємстві «Райдуга», а впродовж останнього періоду – у будівельній сфері у місті Львові. За словами близьких, був «винятково доброю людиною».

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від загарбника. Виконував бойові завдання на Луганщині у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Володимира Рябого залишилися мама, дружина та син.

Завантажити фото

Михайло Нефьодов (12.04.1986-24.04.2022). Уродженець міста Торез (сьогодні – Чистякове) Донецької області.

Навчався у Торезькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 Торезької міської ради Донецької області. Закінчив Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця. Після завершення навчання проходив службу у складі колишніх повітрянодесантних військ, а згодом – у лавах військ зв’язку.

Повернувшись, проживав у рідному Торезі, працював на місцевому водоканалі. Захоплювався футболом. За словами рідних, був надзвичайно «веселим і добрим, надзвичайно любив життя».

У 2021 році разом із родиною переїхав до Львова, де працював у товаристві з обмеженою відповідальністю «Нова Пошта».

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від окупанта. Боронив Батьківщину на території Донецької області у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Михайла Нефьодова залишилися батьки, дружина, син та брат.

Читайте також: Загинули дев'ять учнів однієї школи Львова. Їм встановлять меморіальні таблиці

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів