Львівяни відзначили 77-му річницю відновлення Української держави

19:40 30 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

30 червня у Львові відбулися урочистості з нагоди 77-ї річниці проголошення Акту відновлення української держави.

Про це повідомили в суботу, 30 червня, в прес-службі Львівської ОДА, де також розповіли: «Як і 77 років тому, сьогодні,  громадський діяч Юрій Антоняк на площі Ринок зачитав Акт відновлення української держави. Присутніх привітав очільник Львівщини Олег Синютка, який наголосив на тому, що ми повинні шанувати героїв минулого і сьогодення».

Голова Львівської ОДА зазначив також: «Саме сьогодні до нас повернулися воїни 80-ї десантно-штурмової бригади, вони прийшли як герої, переможці, воїни, які захищають українську державу і є продовжувачами традиції українського війська, яке гонило ворога під Жовтими Водами, Корсунем і Пилявцями, здобувало перемогу за перемогою, ми є славними нащадками. Нині ми боронимо Україну за тисячі кілометрів від Львова  і це завдяки великій праці сотень і тисяч патріотів. Хочу, щоб ми шанували нинішніх героїв, хто починиючи з 2014 року боровся і продовжує захищати землю, бо ми сьогодні маємо сильну армію, яка виконує найскладніші завдання і повинні цим гордитися. Наша кінцева перемога буде , коли східний кордон України буде східним кордоном НАТО та ЄС і ми з усім світом будемо стояти проти окупанта. Хочу, щоб у Львові була наша єдність і згуртованість, тоді перемога буде за нами».

Із вітальним словом виступив також голова товариства  «Просвіти» імені Тараса Шевченка Ярослав Пітко, який зазначив: «Ця боротьба була потужною і дала нам шанс здобути незалежність на початку 90-х років. Національні кадри, еліта проходили вишкіл в Організації українських націоналістів. Ми повинні винести уроки для себе, мати готовність і терпіння вибудовувати українську державу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів