Львів'яни пом’янули жертв нацистських концтаборів

13:15 11 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У Львові з нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів відбулися скорботні заходи на території колишнього концентраційного табору для військовополонених «Шталаг-328».

Про це повідомили в четвер у прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Громадськість вшанувала 11 квітня на території біля пам’ятного хреста в межах комплексу «Цитадель» на вулиці Грабовського пам’ять жертв нацистських концтаборів. В межах заходу запалили лампадки та поклали квіти до меморіального хреста. Опісля, відбулась поминальна молитва».

«У Львові були в 1941-1944 роках три концентраційні табори – Янівський, Єврейське гетто і табір для військовополонених «Шталаг-328», розташований у центрі Львова на території оборонного комплексу XIX століття «Цитадель». У таборі «Шталаг-328» утримувалися 284 тисячі в’язнів різних національностей – українці, росіяни, євреї, італійці, поляки, бельгійці, білоруси, голландці та представники інших народів. Табір став місцем смерті близько 140 тисяч військовополонених», – поінформували також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів