Львів’яни пам'янули жертви комуністичних злочинів

17:15 24 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У неділю, 24 червня, біля пам’ятника «Жертвам комуністичних злочинів» на площі Маркіяна Шашкевича відбулося традиційне віче з нагоди вшанування пам’яті політичних в’язнів, замордованих у тюрмах органами НКВС у червні 1941 року.

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Участь у заході взяли представники влади та громадськість. До пам’ятника «Жертвам комуністичних злочинів» поклали квіти, прочитали молитву за загиблими та провели громадське віче».

Керівник апарату Львівської обласної державної адміністрації Маріанна Вільшинська зазначила під час віча: «77 років тому закатували десятки тисяч українських патріотів. Українці віддали найцінніше – життя, за те, аби побороти російську навалу. Молимося за тих, хто загинув за честь, за славу і за незалежність. Чотири роки тому народ знову заявив, що ми вільні, ми незалежні, ми обираємо шлях в Європу. Ми показуємо, що нас не зламати нікому і ніколи. Сьогодні ми маємо достойне військо, ми стаємо економічно сильними. За нами Європа, за нами світ. Давайте не дозволимо жодному ворогу нас роз’єднати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів