Львів’ян нагодують найгіршим супом у світі

21:56 22 листопада 2019 р.

Фото до новини

Студенти Української академії лідерства відкриють вуличний ресторан «Непораховані з 1932» у День пам’яті жертв Голодомору.

Про це "Щоденний Львів" повідомили організатори акції.

23 листопада з 15.00 до 16.00 на площі Ринок студенти Української академії лідерства проведуть акцію - вуличний ресторан «Непораховані з 1932», яка присвячена трагічним подіям Голодомору. Організатори нагодують мешканців міста тим, що були змушені їсти українці 86 років тому через злочини радянського союзу.

Ушанування пам’яті загиблих пройде у незвичному для міста форматі, щоб відтворити атмосферу 1932-1933 років та нагадати львів’янам про ті страшні події, які називають геноцидом української нації.

За даними Інституту національної пам’яті від штучного голоду померло від 4 з половиною до 7 мільйонів осіб. Радянська влада знищувала документи та докази своїх злочинів, тому точну кількість жертв порахувати неможливо. Мільйони українців так і залишились невідомими, безіменними та Непорахованими. 

“Нам би хотілося, щоб Україна навчилася для себе і всього світу зробити правильні уроки з цієї трагедії, горе — зробити потугою, щоб цього більше не повторилося”, — зазначив засновник та керівник Української академії лідерства Роман Тичківський про акцію “Непораховані з 1932”.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів