Львів прощається з бійцем армійської авіації Олександром Шемчуком і десантником Юрієм Пауком

20:26 12 липня 2024 р.

Фото до новини

Чин похорону Олександра Шемчука та Юрія Паука розпочнеться о 15:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 15:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають захисників на Личаківському кладовищі.

У суботу, 13 липня, Львів попрощається з військовослужбовцями. с загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону Олександра Шемчука та Юрія Паука розпочнеться о 15:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 15:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають захисників на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки захисників

 

 

 

Завантажити фото

Олександр Шемчук (21.04.1981-09.07.2024). Уродженець міста Васильків Київської області.

Навчався у місцевій середній загальноосвітній школі. Закінчив Чернігівське вище військове авіаційне училище льотчиків, згодом здобув освіту у Київському інституті Військово-повітряних Сил та Харківському національному університеті Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Проходив військову службу у складі 12-ї окремої бригади армійської авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка Сухопутних військ Збройних сил України.

Після завершення служби у 2011 році обійняв посаду інженера-конструктора у товаристві з обмеженою відповідальністю «Інститут проєктування «Комфортбуд».

Упродовж 2014-2015 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції.

Повернувшись до цивільного життя, працював інженером приватно. Щиро вірив у Бога і був служителем у Євангельській християнській церкві «Джерело Життя» у Львові. Був винятково доброю людиною та вирізнявся надзвичайною життєрадісністю. У вільний час захоплювався виготовленням виробів з дерева.

З перших днів повномасштабного вторгнення рф за власним бажанням повернувся до лав 12-ї окремої бригади армійської авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка. Виконував завдання із захисту держави на території Харківської, Донецької, Запорізької та Полтавської областей.

За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками, зокрема, орденом Богдана Хмельницького III-го ступеня.

У Олександра Шемчука залишилися батьки, дружина та двоє дітей. 

 

Завантажити фото

Юрій Паук (23.08.1980-11.07.2024). Уродженець села Ричагів Львівської області.

Навчався у середній загальноосвітній школі №30 м. Львова. Згодом здобув професійно-технічну освіту. Проходив військову службу у лавах колишніх внутрішніх військ на Одещині.

Після завершення служби працював у шкіряній промисловості. У свій вільний час захоплювався вирощуванням агрокультур.

З початком повномасштабного вторгнення росії став на оборону Батьківщини від окупантів. Виконував бойові завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності держави у складі 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Боровся з окупантами на Донеччині.

У Юрія Паука залишилися батьки, дружина, двоє дітей, сестра та брат. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів